ua en ru

Порошенко найближчим часом підпише укази про перезавантаження апеляційних і місцевих судів

Порошенко найближчим часом підпише укази про перезавантаження апеляційних і місцевих судів Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко заявив про велике навантаження на ВККС та Вищу раду правосуддя

Президент України Петро Порошенко найближчим часом підпише укази про перезавантаження апеляційних та місцевих судів. Про це він заявив в ході заходів з нагоди початку роботи нового Верховного суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найближчим часом мною будуть видані укази щодо ліквідації та створення нових апеляційних та місцевих судів, що сприятиме повному перезавантаженню судової системи. Це величезне навантаження на Вищу кваліфікаційну комісію суддів, величезне навантаження на Вищу раду правосуддя, але це те, що ми повинні зробити з першою інстанцією, ми повинні забезпечити і захистити право українця на справедливість", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні розпочав роботу новий Верховний суд. Зокрема, 115 суддів нового складу приступили до виконання обов'язків. Відзначимо, 30 листопада главою нового Верховного суду України була обрана Валентина Данішевська.