ua en ru

Порошенко та Байден обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили необхідність продовження реформ

Порошенко та Байден обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили необхідність продовження реформ Фото: Петро Порошенко та Джозеф Байден

Співрозмовники обговорили подальші кроки для продовження тиску на Росію

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом. В ході розмови Порошенко та Байден обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили необхідність продовження реформ в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко проінформував Байдена про ситуацію на Донбасі, підкресливши, що Україна не бачить жодних ознак деескалації з боку Росії та проросійських бойовиків.

"Співрозмовники обговорили подальші кроки для продовження тиску на Росію задля виконання нею Мінських домовленостей, а також політико-дипломатичні шляхи деокупації Криму", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Байден відзначив важливість лідерства у цей непростий час.

Також співрозмовники підкреслили необхідність продовження реформ в Україні, зокрема в контексті співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Співрозмовники домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ.