ua en ru

Порошенко та Лагард домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ

Порошенко та Лагард домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ Фото: Петро Порошенко та Крістін Лагард

Порошенко провів телефонну розмову з Лагард

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Співрозмовники домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко підкреслив, що Україна продовжить реформи, незважаючи на кризу в стосунках між урядом та парламентською коаліцією.

Окрім цього, глава держави наголосив на необхідності перезавантаження Кабінету міністрів без дострокових парламентських виборів, які лише поглиблять політичну кризу та погіршать умови для проведення реформ.

"Петро Порошенко підкреслив, що налаштований на рішучі дії для забезпечення політичної і фінансової стабільності в державі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Порошенко та Лагард домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ, які нададуть нового імпульсу взаєминам з Міжнародним валютним фондом. Вони також погодилися щодо необхідності термінового ухвалення українським парламентом усіх реформаторських законів.

Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард допускає припинення видачі кредитів Україні через відсутність реформ.