ua en ru

Порошенко в Астані зустрівся з прем'єр-міністром Казахстану

Порошенко в Астані зустрівся з прем'єр-міністром Казахстану Фото: Порошенко в Астані зустрівся з прем'єр-міністром Казахстану

Співрозмовники обмінялися досвідом впровадження реформ у своїх країнах

Президент України Петро Порошенко розпочав перший офіційний візит до Республіки Казахстан із зустрічі в Астані з прем'єр-міністром Каримом Масімовим. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко привітав завершення переговорів щодо вступу Казахстану у Світову організацію торгівлі.

"Запуск зони вільної торгівлі України з Європейським союзом з 1 січня 2016 року та членство Казахстану в СОТ створять додаткові можливості для посилення торговельно-економічної співпраці між нашими країнами", - наголосив Порошенко.

Як зазначається, співрозмовники обмінялися досвідом впровадження реформ у своїх країнах.

Також повідомляється, що Порошенко та Масімов обговорили питання диверсифікації газопостачання в Україну, а також низку інфраструктурних проектів, в яких можуть взяти участь українські виробники. Зокрема, проекти у будівельній, машинобудівній, нафтогазовій і аграрній галузях.

Як відзначається, окрема увага була приділена питанню розширення транспортної інфраструктури для перевезення вантажів з Азії до Європи через Казахстан та Україну. Йдеться про проект в рамках ініціативи "Економічний пояс шовковий шлях" за маршрутом Західний Китай - Західна Європа.

Нагадаємо, Порошенко відправився з візитом до Казахстану.