ua en ru

Порошенко анонсував законопроект про спрощення процедури реєстрації земельних прав

Порошенко анонсував законопроект про спрощення процедури реєстрації земельних прав Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, відповідний закон з'явиться найближчим часом

Президент України Петро Порошенко анонсував законопроект про спрощення процедури реєстрації земельних прав. Про це глава держави заявив на засіданні Нацради реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми домовилися про те, що найближчим часом ми об’єднаємо всі законодавчі ініціативи, і буде внесений закон, який з одного боку не просто спростить процедуру реєстрації земельних прав, а зробить її прозорою. І, я сподіваюсь, знищить, ліквідує саме поле для корупції", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що прозорий та ефективний реєстр землі допоможе захиститись від фальсифікацій і рейдерських захоплень земельних ресурсів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко розпорядився заповнити Державний земельний кадастр на 100% до 31 грудня 2018 року.

"Cьогодні в Державному земельному кадастрі відсутня інформація щодо близько 5 млн земельних ділянок, його наповненість становить лише 65%. Ставлю завдання в стислі терміни, до 31 грудня 2018 року, заповнити кадастр на 100 відсотків, оцифрувавши та перенісши всі паперові дані", - заявив він.