ua en ru

Порошенко анонсував введення податку на виведений капітал з 2019 року

Порошенко анонсував введення податку на виведений капітал з 2019 року Фото: податок на виведений капітал можуть ввести в 2019 році (prezident.gov.ua)

Втрати держбюджету складуть близько 20-23 млрд гривень в рік

Податок на виведений капітал, який замінить існуючий податок на прибуток, може бути введений в Україні з 1 січня 2019 року. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, виступаючи на бізнес-форумі в Києві.

За словами глави держави, уряд цілком усвідомлює всі ризики, пов'язані з введенням такого податку та втрати, які понесе держбюджет на етапі перехідного періоду, однак наполягає на тому, що введення цього податку дозволить збільшити наповнення бюджету країни.

"чи Є ризики скорочення надходжень у державний бюджет? Є, і ми їх розуміємо. І повинні передбачити їх компенсатори, щоб не постраждав бюджет. Втрати першого року впровадження податку, а я думаю, що нам слід орієнтуватися на 1 січня 2019 року, складуть, за різними оцінками, від 20 млрд гривень до 23 млрд гривень на рік", – сказав президент.

Він підкреслив, що оподаткування частини прибутку, яка спрямовується на модернізацію і розширення виробництва, не тільки є стимулюванням інвестицій, але також послужить антикорупційним заходом.

Крім того, глава держави зазначив простоту адміністрування такого податку, що спростить роботу як Державної фіскальної служби, так і саме ведення бізнесу.

Порошенко запевнив представників бізнес кіл у своїй готовності до "непростих дискусій", особливо в Європейській бізнес асоціації і Американської торгівельної палати щодо такого нововведення.

"Це потужна ін'єкція, щоб стимулювати економічне зростання", - додав глава держави.

Нагадаємо, у жовтні Кабінет міністрів України підтримав законопроект про введення податку на виведений капітал.