ua en ru

Порошенко анонсував низку кроків для деофшоризації

Порошенко анонсував низку кроків для деофшоризації Фото: Петро Порошенко назвав кроки до деофшоризації

Необхідно ухвалити законодавство щодо введення статусу іноземних контрольованих компаній

Президент Петро Порошенко анонсував ухвалення низки кроків на шляху до деофшоризації. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам 10 квітня.

"Перш за все, я доручаю Мінфіну, ДФС забезпечити приєднання України до міжнародної міжвідомчої конвенції щодо забезпечення доступу України до рахунків нерезидентів. Я хочу, щоб це відбулося не пізніше 1 січня 2017 року. Після цього Україна автоматично має отримувати інформацію з усього світу про рахунки, які є в будь-якому банку світу українського резидента", - повідомив президент.


При цьому, за його словами, необхідно ухвалити законодавство щодо введення статусу іноземних контрольованих компаній, яке буде підготовлено і внесено найближчим часом у ВР.

Також у рішенні цього питання він назвав важливим ухвалення у Верховній Раді змін до Конституції щодо судової реформи та імплементацію антикорупційних заходів.

Нагадаємо, Порошенко запевнив, що передача кондитерської компанії Roshen у довірчу власність Rothschild Trust відбувалася без порушення податкових інтересів України.