ua en ru

Порошенко: американські Javelin стануть додатковим аргументом проти агресії РФ

Порошенко: американські Javelin стануть додатковим аргументом проти агресії РФ Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко привітав новину про продаж Javelin Україні

Американські переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin після того, як їх отримає України, стануть додатковим стримуючим аргументом проти агресії Росії на Донбасі. Про це йдеться в заяві президента України Петра Порошенка на його сторінці в Facebook.

"Україна отримає те, про що давно говорили, але не підтверджували - "Джавеліни"... Фронт міжнародної оборонної підтримки України відкрито. Ця зброя в руках українських військових стане додатковим стримуючим аргументом проти російської агресії на Донбасі", - зазначив Порошенко.

Він також висловив подяку президенту США Дональду Трампу за рішення про постачання Javelin.

ПП: Надихаюча новина з США - Україна отримає те, про що давно говорили, але не підтверджували - «Джавеліни»! Згідно з ...

Опубліковано Петром Порошенком 1 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна закупить у США 210 протитанкових ракет "Джавелін" (Javelin) та відповідних переносних пускових комплексів вартістю 47 млн доларів.

"До пакету також входить підготовка до використання техніки; технічна допомога з боку уряду США і військового підрядника, транспортування, навчання та інші пов'язані логічні елементи і програмна підтримка", - йдеться в заяві на сайті агентства з питань співпраці з оборони і безпеки США.