ua en ru

Україна придбає у США 210 ракет Javelin

Україна придбає у США 210 ракет Javelin Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Україна також придбає 37 пускових установок до ракет

Україна придбає у США 210 протитанкових ракет "Джавелін" (Javelin) та відповідних переносних пускових комлексів вартістю у 47 мільйонів доларів. Про це йдеться у повідомленні на сайті агенції з питань співпраці з оборони та безпеки.

Як зазначається, Конгрес США має погодити продаж.

"Уряд України запросив придбати 210 ракет "Джавелін" та 37 командно-пускових установок (включно з двома командно-пусковими установками, які будуть використовуватись, як запчастини). До пакету також входить підготовка до використання техніки; технічна допомога з боку уряду США та військового підрядника, транспортування, навчання та інші пов'язані логістичні елементи та програмна підтримка. Загальна оціночна вартість не буде перевищувати 47 мільйонів доларів", - йдеться в заяві.

Однак у заяві йдеться про те, що саме повідомлення про рішення щодо продажу вимагається законом і не означає, що продаж вже відбувся.

"Цей запропонований продаж стане внеском у закордонну політику та національну безпеку США, бо сприятиме покращенню безпеки України ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки (США) почали підготовку до передачі Збройним силам України американських протитанкових ракетних комплексів (ПРО) "Джавелін" (Javelin).