ua en ru

Підпалити офіс "Товариства угорської культури" намагалися двоє поляків, - Москаль

Підпалити офіс "Товариства угорської культури" намагалися двоє поляків, - Москаль Фото: прапор Угорщини (pixabay.com/lmaresz)

Іноземці здійснили дві спроби підпалу

На Закарпатті правоохоронці встановили, що підпалити офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" (ТУКЗ) в ніч на 4 лютого намагалися двоє громадян Польщі. Про це йдеться на офіційному сайті очільника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Це Адріан Марглевскі (Adrian Marglewski) 01.04.1996 р.н., мешканець м. Краків та Томаш Рафал Шімков’як (Tomasz Rafal Szimkowiak) 24.01.1993 р.н., мешканець м. Бидгощ. Обидва громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації "Фаланга", члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "лнр" і "днр", - йдеться у повідомленні.

Як уже раніше повідомлялося, іноземці приїхали на Закарпаття через ПП "Ужгород" на словацько-українському кордоні. Вони здійснили дві спроби підпалу ТУЗК.

Нагадаємо, 4 лютого близько п'ятої ранку в Ужгороді у приміщенні ТУЗК невідомі розбили вікно, імовірно, коктейлем Молотова, внаслідок чого відбулося задимлення.

Підпалити офіс "Товариства угорської культури" намагалися двоє поляків, - Москаль

Фото: Томаш Рафал Шімков’як (сайт Геннадія Москаля)

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив провокацію, назвавши такі дії "ганебним шляхом".

У Міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що напад на будівлю ТУЗК підтверджує ініціативу з боку угорської влади щодо присутності спостерігачів ОБСЄ у західній частині України, зокрема на Закарпатті.