ua en ru

За спробами захоплення підприємства з німецькими інвестиціями стоїть група Вілкула-Нестеренка, - Касьянов

За спробами захоплення підприємства з німецькими інвестиціями стоїть група Вілкула-Нестеренка, - Касьянов Фото: Сергій Касьянов (Дзеркало тижня)

Касьянов розповів про спробу захоплення агропідприємства

Голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов звинуватив народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та нардепа від БПП Вадима Нестеренка у спробі захоплення агропідприємства "Рантьє". Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Саме з Вілкулом та Шпеновим я в 2012 р. про все домовлявся, підписував угоди про операційне управління. І саме на їхню фірму "Зармія" я перерахував 5 млн дол. США з рахунку нашої компанії. Ці гроші були сплачені за 50-% частку в проекті "Нива Трудова", який представляв собою будівлі та споруди свинокомплексу і 4,5 тис. га землі. На той момент у них був бенефіціаром пан Курінний, якого з 2015 р. поміняли на Андрія Шумилова. Я розумію, що вони, як депутати, не прагнули показувати свою участь. Я десятки разів з ними, як з власниками бізнесу, зустрічався і все обговорював, а документи підписував той, хто де-юре був власником "Зармії", - повідомив Касьянов.

За словами Касьянова, його сторона, як підприємство, вклала 100% усіх інвестицій в цей проект. З боку ж Вілкула та Шпенова, як заявив підприємець, "не надійшло жодної копійки, їх внесок — тільки старі будівлі і споруди".

"Після цього я виїхав на Кіпр, в фідуціарну компанію, яка видавала горезвісну довіреність. Пояснив їм, що підпис на ксерокопії і на документі, не моя, і я довіреність не підписував. Немає у них підпису, тому що це була чиста підробка. Довіреність була скасована, і я повернувся в Україну. В Україні комісія при Мін'юсті скасувала незаконні операції і призначення Лобко", - говорить він.

Він також заявив, що до них прийшли "люди з намальованим договором між підприємствами "Дніпромлин" і "Дніпрооптбакалія" групи В. Нестеренко".

"Цей договір був підписаний між двома директорами пана Нестеренка, а третьою стороною виступила Оксана Лобко, яка пробула в кріслі генерального директора сім днів. Згідно з цим договором, О. Лобко заклала все наше поголів'я свиней на суму 86 млн грн. І загарбники прийшли до нас арештовувати наше поголів'я. Виявляється, ми їм винні 86 млн + 10 млн = 96 млн грн згідно з договором, який не був виконаний. Причому компанія "Рантьє" раніше не мала ніяких господарських відносин ні з одним з цих підприємств. Тому KSG agro змушене почати процес стягнення з "Рантьє", щоб залишити підприємство під своїм контролем, захистити свої активи. Адже ми не знаємо, скільки ще подібних договорів вони принесуть", - заявив Касьянов.

"Ми працюємо, наповнюючи відсотків на 50 місцевий бюджет об'єднаної громади. Ми реалізуємо м'ясо за ціною 40-50% від вартості по 3-5 кг в місяць для всіх жителів селища. Ми постійно беремо участь у всіх соціальних заходах. І Касьянов там постійно. Вілкула або Шпенова там не бачили жодного разу, не кажучи вже про Шумилова або Курінного", - зазначив він.

Касьянов висловив упевненість, що трудовому колективу та інвесторам вдасться відстояти підприємство і залучити всіх причетних до відповідальності як у судово-правовому порядку, так і інформуючи міжнародну громадськість.