ua en ru

Поправка до судової реформи не вплине на розслідування справ Януковича, - Луценко

Поправка до судової реформи не вплине на розслідування справ Януковича, - Луценко Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

Зміна кодексів не стосується раніше відкритих кримінальних справ

Поправка нардепа від Радикальної партії Андрія Лозового до судової реформи не вплине на розслідування справ щодо колишнього президента України Віктора Януковича. Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поправки до судової реформи вносять ряд змін, але крики "все пропало" були надмірними. Остаточний варіант не є катастрофою для жлдної справи, про які говорили. Зміна кодексів не стосується всіх справ до прийняття. Це пряма норма змін у законодавство ", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одна з поправок до судової реформи може зірвати розслідування проти Януковича. Зокрема, поправка Лозового передбачає, що термін попереднього розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР до дня повідомлення про підозру становить: два місяці - у кримінальному провадженні щодо кримінального злочину; три місяці - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості; шість місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину