ua en ru

Одна з поправок до судової реформи може зірвати розслідування проти Януковича, - нардеп

Одна з поправок до судової реформи може зірвати розслідування проти Януковича, - нардеп Фото: Петро Порошенко (UN Photo/Paulo Filgueiras)

Одна з поправок виводить з-під процедури спеціальної конфіскації всі капітали оточення Януковича, заявив Найєм

Одна з поправок до судової реформи може зірвати розслідування проти колишнього президента України Віктора Януковича. Про це заявив народний депутат, член фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм у Facebook.

Він уточнив, що мова йде про поправку, внесену нардепом від Радикальної партії Андрієм Лозовим. За словами Найєма, вона виводить з-під процедури спеціальної конфіскації всі капітали оточення Януковича.

"Поясню для неюристів. Поправка "радикала" зменшує терміни розслідування кримінальних справ - до 3-х місяців злочину середньої тяжкості і до шести місяців тяжких і особливо тяжких злочинів. Оскільки ця правка покращує становище осіб, які вчинили злочини, вона буде мати зворотну силу. При цьому відлік терміну буде йти не з моменту, коли злочинцеві вручають підозру, а з моменту реєстрації провадження. Тобто закривати зможуть, у тому числі, уже відкриті кримінальні провадження", - заявив Найєм.

Депутат самой Радикальной партии Олега Ляшко - Андрей Лозовой внес поправку в законы о судебной реформе, которые фактиче...

Опубліковано Mustafa Nayyem 3 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні, 3 жовтня, Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".