ua en ru

Попов: Реконструкція Шулявського шляхопроводу за нинішніми цінами складе близько 400-450 млн грн

Згідно з розрахунками "Київдормістпроект", який займався проектом реконструкції, реконструкція Шулявського шляхопроводу за нинішніми цінами складе близько 400-450 млн грн, включаючи знесення сталеливарного цеху заводу "Більшовик", оскільки одночасно з ремонтом передбачається і розширення моста. Про це в Інтерв`ю РБК-Україна заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

За словами Попова, реконструкція почнеться, як тільки буде вирішено питання фінансування знесення будівлі.

"Реконструкція інших мостів поки не планується, мова йде про впорядкування території навколо згаданих мостів (Святошинського моста і мосту на "Нивках"), в тому числі про будівництво багатоповерхових паркінгів та сучасних торговельних комплексів на місці стихійних ринків. Робити це будемо за рахунок приватних інвесторів", - сказав глава КМДА.

Також, за його словами, підприємцям, які працювали на секонд-хенді під мостом, запропоновано місця на інших ринках Києва. "Так що підстав для компенсацій, тим більше з міськбюджету, я не бачу", - підсумував Попов.

Нагадаємо, 19 лютого повідомлялося, що "Київавтодор" розробив проект ремонту шляхопроводів біля проспекту Перемоги в Києві. Орієнтовна вартість ремонту становить 57 млн ​​грн.