ua en ru

Попов: Київська влада поверне в свою власність незаконно отримані будинки на Андріївському узвозі

Київська влада має намір проводити переговори з приватними особами, яким належить частина будинків на Андріївському узвозі, і отримані незаконним шляхом будинки повертати у власність міста. Про це сьогодні сказав голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"По-перше, ми вестимемо переговори відносно участі в реконструкції приватних осіб. По-друге, ми вже виступили ініціаторами і звернулися в правоохоронні органи, де ми вважаємо, що об'єкти були відчужені незаконно, ми маємо намір їх повернути місту. І, природно, там, де є власник, ми вступаємо з ним в переговори, які зараз ведуться на рівні районних адміністрацій, але, я думаю, прийде період, коли ми ці переговори перекладемо на рівень міста", - сказав Попов.

Він додав, що забороняти масову торгівлю сувенірами і творами мистецтва на Андріївському узвозі не будуть. "Мені здається, що ось ця масова торгівля сувенірами і творами мистецтва - це цікавий, колоритний варіант, і його треба зберегти. Ми вступили в переговори з громадськими організаціями, які ведуть там свою діяльність, і ми виходимо на розуміння того, що ми розробимо статут вулиці Андріївський узвіз з киянами, приймемо його на засіданні міськради, і це буде закон, за яким надалі житиме вулиця", - відзначив голова КМДА.