ua en ru

Попов: Кадрові скорочення 10% апарату КМДА дозволять заощадити 15 млн грн

Ки планує до 1 червня 2012 р. скоротити кількість структурних підрозділів з 39 до 20, звільнити 73 керівників та їх заступників з апарату КМДА, заощадивши, таким чином, близько 15 млн грн. Про це на прес-конференції заявив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-України.

"Ми підготували проект рішення Київської міськради, який, на мою думку, буде не тільки розглянуто, але і прийнято депутатами київського міськради 15 березня ... Буде проведено скорочення чисельності апарату КМДА на 10%", - сказав Попов.

Він уточнив, що ще 2 роки тому в КМДА працювали 2 тис. 460 чоловік, сьогодні - 2 тис. 200 чол., а після виконання запланованого рішення в адміністрації залишиться 1 тис. 818 чол. "Це не останній етап таких наших планів. Реалізація програми "Електронний уряд" дозволить у 2013 р. зробити ще третій і останній етап скорочення бюрократичного апарату КМДА", - уточнив глава КМДА.

Він зазначив також, що відповідно з даним проектом рішень, кількість структурних підрозділів скоротиться майже вдвічі і "якщо сьогодні у нас 39 юросіб, то через 2 місяці на 1 червня у нас залишиться лише 20. Ми скорочуємо велика кількість саме керівного складу. Це 73 одиниці керівників відділів, інших керівників і заступників".

"Скорочення в цілому дасть нам можливість зекономити 15 млн грн. В цьому році у нас будуть витрати на те, щоб зробити певні висновки, пов'язані з соціальним захистом тих працівників, які скорочені. Тому основний ефект буде вже в 2013 р.", - підсумував Попов.

Нагадаємо, наприкінці січня Попов заявляв, що в КМДА протягом лютого 2012 р. може відбутися кадрове скорочення на 10-15%.