ua en ru

Японським військовим продовжили наказ про знищення ракет КНДР у разі небезпеки

Японським військовим продовжили наказ про знищення ракет КНДР у разі небезпеки Фото: японським військовим продовжили наказ про знищення ракет КНДР

Пхеньян має намір вжити жорсткі кроки для демонстрації своїх військових можливостей

Влада Японії продовжила термін дії наказу збройним силам про знищення балістичних ракет КНДР, якщо вони будуть загрожувати національній безпеці. Про це повідомляє Кіодо.

Представники уряду Японії неодноразово заявляли про те, що Пхеньян може на початку наступного місяця вжити жорсткі кроки для демонстрації своїх військових можливостей у зв'язку зі з'їздом Трудової партії Кореї.


Наголошується, що КНДР його розглядають як подію виняткової важливості. З'їзд проводиться вперше за останні 36 років. У Токіо і Сеулі не виключають, що в КНДР може бути проведено нове, п'яте ядерне випробування, а також пуски балістичних ракет, що заборонені рішеннями Ради безпеки ООН.

Також, в зв'язку з цим в центрі японської столиці і її околицях розгорнуті комплекси протиракетної оборони Patriot PAK-3.

Нагадаємо, Північна Корея розмістила 300 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) вздовж демілітаризованої зони на кордоні з Південною Кореєю, які можуть вразити Сеул і прилеглі райони.