ua en ru

Японські авіакомпанії на прохання США посилять огляд пасажирів

Японські авіакомпанії на прохання США посилять огляд пасажирів Фото: Японія

Посилені заходи безпеки будуть введені в 7 аеропортах

Японські авіакомпанії планують на прохання США з 18 липня посилити огляд пасажирів перед посадкою на рейс. Про це повідомляє Kyodo.

Зазначається, що ці заходи стосуються проносимой на борт літака в ручній поклажі електроніки: ноутбуків, планшетів, електронних книг і фотоапаратів.

На даний момент невідомо, чи стосуються ці заходи всіх пасажирів або лише тих, хто летить у США. Однак, за попередніми даними, посилені заходи безпеки будуть введені в семи аеропортах Японії, які мають пряме сполучення з США - аеропортах Наріта і Ханеда в Токіо, а також повітряних гаванях Кансай, Сін-Тітосе, Сендай, Тюбу і Фукуока.

Повідомляється, що вибіркові перевірки будуть проводитися безпосередньо перед посадкою на рейс, щоб ті, чию електроніку вже перевірили, чи не могли змішатися з іншими пасажирами, ручна поклажа яких ще не перевірена.

В адміністрації японських аеропортів вважають, що введення нових заходів призведе до затримок у вильотах рейсів, оскільки багато пасажирів будуть не в курсі нової політики безпеки, і їх огляд займе багато часу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США пропонує до 2018 фінансовому році виділити не менше 410 млн доларів на військову допомогу Україні.