ua en ru

У США пропонують виділити не менше 410 млн доларів на військову допомогу Україні

У США пропонують виділити не менше 410 млн доларів на військову допомогу Україні Фото: Конгрес США (nasa.gov)

Законопроект передбачає надання додаткових кредитних гарантій Україні

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США пропонує у 2018 фінансовому році виділити не менше 410 млн доларів на військову допомогу Україні. Про це йдеться у повідомленні посольства України в США в Facebook.

Зокрема, комітет представив проект закону про асигнування на потреби Держдепу США, зарубіжні операції і суміжні програми на 2018 фінансовий рік, яким виділяються кошти на програми підтримки України.

"Незважаючи на суттєве скорочення загального бюджету Державного департаменту, кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів і причетних агентств збережені на рівні 2017 - в обсязі, не менше 410,465 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Документ передбачає фінансування на оборонні цілі за програмою "Міжнародне військове фінансування" для України на рівні не меншому поточного бюджетного року, а також законодавчу можливість для виділення у разі необхідності коштів для надання додаткових кредитних гарантій.

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США представив проект “Закону щодо асигнувань на потреби Держа...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США 14 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в Конгресі США пообіцяли надати військову допомогу Україні.