ua en ru

Японська SoftBank намагалася викупити у Benchmark пакет акцій Uber

Японська SoftBank намагалася викупити у Benchmark пакет акцій Uber Фото: офіс компанії Uber (flickrElliott Brown)

За пакет акцій онлайн-сервісу для замовлення таксі пропонували 45 млрд доларів

Японська телекомунікаційна компанія SoftBank намагалася викупити пакет акцій онлайн-сервісу для замовлення таксі Uber за 45 млрд доларів. Про це з посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів, повідомляє Recode.

Згідно з інформацією видання, SoftBank планував придбати акції компанії у венчурної фірми Benchmark Capital, виходячи з капіталізації Uber у 45 млрд доларів. Зазначено, що представники Benchmark відмовилися, заявивши, що вартість пакета акцій у майбутньому оцінюватиметься у 100 млрд доларів.

"У всякому разі, ми вважаємо, що SoftBank повинен заплатити значну премію до справедливої ​​вартості акцій. Я особисто не знаю нікого, хто продавав би їм їх за цією ціною", - сказав представник венчурної фірми.

При цьому до того, як Benchmark заявила, що не погодиться на умови SoftBank із купівлі акцій онлайн-сервісу, кілька інвесторів також висловили бажання їх викупити. Так, за словами співрозмовника видання, хедж-фонд Tiger Investments висловив намір придбати акції за ціною в 45 млрд доларів.

Як повідомляється, інтерес компаній "викупити найбільшу частку" Uber зростає, незважаючи на низку гучних скандалів навколо сервісу, які були пов'язані з ім'ям колишнього гендиректора Тревіса Каланіка. При цьому SoftBank не збирається зупинятися у спробі придбати частку і буде наполягати на придбанні акцій Uber напряму. Однак, як повідомляють джерела видання, компанія погодиться на таку угоду, за умови викупу акцій і в її інвестора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська міжнародна компанія Uber Technologies Inc. планує згорнути лізинг автомобілів у США через збитки.