ua en ru

Японська компанія планує відкрити третій завод під Львовом

Японська компанія планує відкрити третій завод під Львовом Фото: Володимир Гройсман на відкритті другої черги заводу електрообладнання і автозапчастин Fujikura

Наразі у Львівській області вже запущено два заводи компанії

Японська компанія Fujikura планує відкрити третій завод електрообладнання і автозапчастин у Львівській області. Про це йдеться у повідомленні місцевого видання Zaxid.net.

Як зазначається, наразі у Львівській області вже запущено два заводи компанії. Зокрема, друга черга заводу була запущена сьогодні за участі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"Причиною відкриття нашого другого заводу в першу чергу є те, що ми стали дуже успішними зі своїм першим заводом. Ми дуже задоволені бізнес-середовищем і сприянням з боку влади. Тому крок за кроком плануємо далі розширятися. Зараз на нашому заводі працює 1300 осіб, але в найближчі роки ми плануємо наростити свої потужності до 6 тисяч працівників", - повідомив віце-президент компанії Fujikura Automotive Еurope Хорхе Гарсія.

Зазначається, що з відкриттям другої черги виробництва кількість працівників заводу збільшиться до 1800 осіб.

"Що мені приємно, що Fujikura має у планах будувати ще один завод. Це японська компанія, вона єдина є в нас в області. Тільки в Польщі є 300 японських компаній", - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

У свою чергу, Гройсман повідомив, що уряд пильно відстежуватиме роботу таких підприємств, як Fujikura.

"Ми будемо за руку супроводжувати кожне нове підприємство, щоби кожна інвестиція, яка прийшла в Україну, була успішною. Моя вимога до всіх контролюючих структур, які іноді не дають нормально працювати: навіть близько не наближайтеся до працюючих підприємств. Працюйте на відстані. Тому кожен, хто намагатиметься вставляти палки у колеса, буде звільнений", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України погодив залучення Львовом кредиту Європейського інвестиційного банку на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного комплексу.