ua en ru

Японська фармкомпанія купить ірландську за 62 мільярди доларів

Японська фармкомпанія купить ірландську за 62 мільярди доларів Колаж РБК-Україна

Інвестори ірландської компанії отримають за кожну акцію 30,33 долара

Японська Takeda Pharmaceutical досягла угоди про покупку Shire за 45,3 млрд фунтів стерлінгів (61,5 млрд доларів) після того, як підвищила запропонований розмір грошової компенсації. Про це повідомляє видання Reuters.

Зокрема, за інформацією видання, інвестори ірландської Shire отримають за кожну акцію 30,33 долара у вигляді грошових коштів, а також 0,839 акції або 1,678 ADS Takeda.

В результаті, акція Shire оцінена в 48,17 фунта за акцію, згідно з останніми котирувань і курсу валют.

Угода, якщо вона отримає схвалення з боку акціонерів, стане найбільшим придбанням для японської фірми, очолюваної французом Крістофом Вебером, і дозволить їй потрапити в число найбільших фармкомпаній в світі.

Поглинання Shire зажадає від Takeda фінансової гнучкості, але в підсумку приведе до генерації істотного грошового потоку, і об'єднана компанія зможе швидко погасити запозичення, заявив Вебер.

Нинішні акціонери Shire після закриття угоди будуть володіти приблизно половиною об'єднаної компанії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Антимонопольний комітет України оштрафував українську "дочку" французької фармацевтичної компанії ТОВ "Санофі-Авентіс Україна" на більш ніж 69,547 млн гривень за порушення антимонопольного законодавства.