ua en ru

Зниження рейтингу Франції ААА в 2012 р. малоймовірно, - Fitch

Зниження рейтингу Франції, в даний момент знаходиться на найвищому щаблі ААА, в 2012 р. малоймовірно, вважає відповідальний за рейтинги країн Європи експерт міжнародного рейтингового агентства Fitch Ед Паркер.
"Враховуючи нинішню економічну і податкову ситуацію в країні, ми не очікуємо зниження рейтингу Франції в поточному році", - сказав він в інтерв'ю агентству Reuters.
Менш оптимістично експерт висловився відносно таких європейських країн, як Італія і Іспанія, рейтинги яких зараз знаходяться в списку на перегляд з можливістю зниження. За словами Паркера, рейтинги Італії та Іспанії можуть бути знижені на одну або дві сходинки.
Експерт вважає, що в Європі є і ті країни, якими однозначно не варто побоюватися зниження рейтингу. До таких, зокрема, відносяться Німеччина і Австрія, що мають найвищий рейтинг ААА.
На тлі боргової кризи в Європі, питання про зниження рейтингів країн регіону вийшов на перший план. За словами експерта, надії на те, що ситуація найближчим часом покращиться, мало. Раніше член правління Європейського центрального банку (ЄЦБ) Люк Коен заявляв, що перша половина 2012 р. буде складною, незважаючи на те що європейським лідерам вдалося взяти ситуацію з поширення боргової кризи під контроль. Цю позицію підтримав і голова департаменту суверенних рейтингів Fitch Девід Рейлі. "Країнам єврозони в 2012 р. доведеться зайняти приблизно 2 трлн євро. Суверенні і економічні ризики регіону обумовлені тим фактом, що більше половини цих запозичень припадає на держави з ризиком зниження рейтингу", - сказав експерт.