ua en ru

Японія може закупити ще кілька десятків винищувачів F-35 в США

Японія може закупити ще кілька десятків винищувачів F-35 в США Фото: Японія

Уряд готовий піти на додаткові закупівлі озброєння у США

Міністерство оборони Японії приступило до розгляду можливості додатково закупити винищувачі п'ятого покоління F-35A у США. Про це повідомляє газета Mainichi.

Так, уряд країни вже прийняв рішення про придбання 42 винищувачів F-35, проте президент США Дональд Трамп в ході свого візиту до Японії в листопаді 2017 року дав зрозуміти, що Вашингтон чекає від Токіо додаткових закупівель озброєння.

Наголошується, що уряд готовий піти на додаткові закупівлі озброєння у США, прагнучи зміцнити відносини з адміністрацією президента Трампа і пом'якшити його критику з приводу торгового балансу між Токіо і Вашингтоном.

Вартість одного винищувача може перевищити 1 млрд ієн (понад 8,3 млн доларів за поточним курсом). Найближчим часом Японія також розраховує придбати у США наземні комплекси ПРО Aegis Ashore.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Японія вивчає питання про закупівлю новітніх американських бойових літаків п'ятого покоління F-35B з можливістю короткого зльоту і вертикальної посадки для оснащення своїх вертольотоносців.

Повідомляється, що закупівля F-35B фактично дасть можливість Японії використовувати свої вертольотоносці як легкі авіаносці.