ua en ru

Японія виділила 4 млн доларів на розвиток суспільного мовлення

Японія виділила 4 млн доларів на розвиток суспільного мовлення Фото: Юрій Стець (mip.gov.ua)

Близько 1,3 млн доларів виділено на закупівлю обладнання

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що Японія виділила 4 млн доларів (400 млн єн) на розвиток суспільного мовлення. Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

Стець відзначив, що "Проект розвитку потенціалу Національної суспільної телекомпанії України", який було розпочато в рамках допомоги Україні від Японії в січні 2017 року, є надзвичайно значущим для нашої країни.

"Реалізація цього проекту для мене є важливою, тому що я постійно переймаюся долею НСТУ, і мені приємно відзначити, що цим так само переймаються наші японські партнери. Перемовини про реалізацію цього проекту тривали близько року, і нарешті ми на заключній стадії", - зазначив голова МІП.

За його словами, на розвиток НСТУ Японія надала близько 400 млн єн (4 млн доларів), зокрема, близько 1,3 млн доларів на закупівлю обладнання.

Так, голова НСТУ Зураб Аласанія сподівається, що вже в січні почнеться активна стадія реалізації проекту, а сам він буде завершений швидше, ніж за 2,5 роки, передбачених програмою.

Нагадаємо, у квітні наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії обрала головою правління Громадського мовлення Зураба Аласанію.