ua en ru

Японія виділила 380 млн гривень на підготовку реконструкції БСА

Японія виділила 380 млн гривень на підготовку реконструкції БСА Фото: Японія виділила 380 млн гривень на підготовку реконструкції БСА

У 2016 році з бюджету вже спрямовано 63 млн грн на проведення підготовчих робіт

Японія виділила 380 млн гривень на технічну проектну розробку і підготовку реконструкції Бортницької станції аерації (БСА). Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

За його словами, в проект у 2016 році з державного бюджету вже спрямовано 63 млн грн на проведення підготовчих робіт. Зараз очікується інформація від Міністерства екології України щодо підтвердження готовності екологічного фонду виділити 47 млн грн. Японська сторона вже профінансувала технічну проектну розробку і підготовку у розмірі 380 млн грн.

Нагадаємо, у вересні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію договору між урядами України і Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації (БСА).