ua en ru

Порошенко схвалив угоду з Японією про кредит для Бортницької станції аерації

Порошенко схвалив угоду з Японією про кредит для Бортницької станції аерації Фото: Петро Порошенко

Японія надасть Україні кредит для модернізації БСА у розмірі 900 млн доларів

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про ратифікацію Договору між урядами України і Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації (БСА). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції очищення стічних вод в рамках реалізації проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначений договір, підписаний 6 червня 2015 р. передбачає залучення Кабінетом міністрів України кредиту в розмірі до 108,193 млрд ієн (близько 900 млн дол. США) від Японського агентства міжнародного співробітництва.

Договір набуде чинності з дати отримання Урядом Японії повідомлення від Уряду України про завершення всіх необхідних внутрішньодержавних процедур.

Нагадаємо, 2 вересня Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону № 0052 "Про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між Україною і Японією на надання кредиту для проекту модернізації Бортницької станції очищення стічних вод в рамках реалізації проекту "Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації". За відповідне рішення проголосували 265 депутатів при 226 мінімально необхідних.