ua en ru

Японія пом'якшить санкції проти РФ, введені за анексію Криму, - джерело

Японія пом'якшить санкції проти РФ, введені за анексію Криму, - джерело Фото: Японія пом'якшить санкції проти РФ, поліпшивши умови візового режиму

Рішення про пом'якшення візового режиму з боку Японії для громадян РФ буде оголошено 15 грудня

15 грудня Японія оголосить про пом'якшення візового режиму з Росією. Про це повідомляє газета Asahi з посиланням на свої джерела.

Як пише видання, таке рішення буде ухвалене в ході переговорів президента країни Володимира Путіна з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Пом'якшення візового режиму з боку Японії фактично "пом'якшує санкції", які Токіо ввів у відношенні Москви в 2014 році після анексії Криму військами РФ.

Також повідомляється, що зміни торкнуться довгострокових віз, термін дії яких може бути збільшено з трьох до п'яти років, що дозволить громадянам РФ багаторазово в'їжджати в Японію.

Намір Абе про пом'якшення візового режиму пов'язаний, зокрема, з його бажанням укласти мирний договір з Путіним, зазначає Asahi . Він також пов'язаний з економічним співробітництвом, план якого прем'єр-міністр Японії представив президенту в травні цього року.

Нагадаємо, дипломати ЄС сподіваються, що Єврорада продовжить санкції проти РФ без обговорення.