ua en ru

Японія витратить 37 мільйонів доларів на заміну фермерів роботами

Японія витратить 37 мільйонів доларів на заміну фермерів роботами Фото: наступні покоління фермерів в Японії можуть бути роботами

Планується розробити 20 різних типів машин

В Японії стартувала програма по поступовій заміні фермерів, які виходять на на пенсію, на роботів і безпілотну сільськогосподарську техніку. Про це заявив міністр сільського господарства Японії Хіроші Дайдо, пише Bloomberg.

Рішення про поступову заміну фермерів на роботів було прийнято у зв'язку з тим, що середній вік японських фермерів становить 67 років. І багато хто з них, за словами міністра, не залишають наступників, виходячи на пенсію.


"Якщо ферми хочуть підвищити продуктивність праці, коли фермери йдуть на пенсії, їм необхідно покладатися на технології, розроблені компаніями. І уряд повинен допомогти їм прийняти технології", — сказав старший аналітик компанії Mizuho Securities Co. Макіко Тсугато,

Щоб впровадити роботів на ферми Японія планує витратити 4 млрд ієн (37 мільйонів доларів) за рік. Планується розробити 20 різних типів роботів, у тому числі тих, хто б відділяв перестиглі персики від свіжих при збиранні врожаю.

Найбільший в Японії виробник сільськогосподарської техніки Kubota Corp. вже розробив свій перший прототип автономного трактора, який можна використовувати на рисових полях.

Нагадаємо, влада ОАЕ очистять міста з допомогою патрульних дронов.