ua en ru

В Японії затриманий лівий екстреміст, який перебував у розшуку 45 років

В Японії затриманий лівий екстреміст, який перебував у розшуку 45 років Фото: поліція

Підозрюваний у вбивстві офіцера в 1971 році заарештований поліцією

Підозрюваний у вбивстві офіцера поліції в 1971 році був заарештований після перебування у розшуку понад 40 років. Про це повідомляє Kyodo News, з посиланням на джерела в слідчому ізоляторі.

"67-річний підозрюваний у вбивстві офіцера поліції в 1971 році під час заворушень, влаштованих лівими активістами в Токіо, був заарештований після перебування в "бігах" близько 45 років", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Масааку Осака оголосили в розшук через рік після вбивства поліцейського 14 листопада 1971 року, коли близько 5 тис. студентів та інших активістів, які протестують проти ратифікації японсько-американського договору про повернення Окінави, влаштували бунт в Столичному районі Сібуя.

Так, Осака в той час був членом Національного комітету Революційної комуністичної ліги Японії. Під час згаданих подій, сотні активістів, мобілізованих групою, кинули бомби і напали на поліцейських. В ході заворушень також підпалили машини і поліцейський відділок.

Варто відзначити, що термін позовної давності вбивства в Японії становив 15 років, перш ніж він був скасований в 2010 році.

В Японії затриманий лівий екстреміст, який перебував у розшуку 45 років

Фото: в Японії затриманий лівий екстреміст

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що премьер-міністр Японії Сіндзо Абе має намір внести зміни в конституцію й закріпити статус Сил самооборони країни. Зокрема, він має намір внести положення про Сили самооборони Японії в так звану "мирну" статтю конституції, згідно з якою Японія відмовилася від створення збройних сил та участі у військових конфліктах.