ua en ru

В Японії сталася пожежа у соціальному гуртожитку, 11 загиблих

В Японії сталася пожежа у соціальному гуртожитку, 11 загиблих Фото: пожежа в Японії (twitter.com kyodo_english)

Загинули вісім чоловіків і троє жінок, ще три людини отримали поранення

На півночі Японії сталася пожежа у гуртожитку, в якому проживають одержувачі соціальної допомоги. У результаті пожежі загинуло 11 людей, передає Associated Press.

У місцевій поліції зазначили, що загиблими стали мешканці гуртожитку віком від 40 до 80 років, більшість із них були літніми. Це вісім чоловіків та трьоє жінок. Ще троє людей дістали поранення.

Пожежа виникла близько опівночі в середу, 31 січня в Саппоро, головному місті на північному острові Хоккайдо. У пожежній службі зазначили, що триповерхова будівля була "досить старою".

В Японії сталася пожежа у соціальному гуртожитку, 11 загиблихВ Японії сталася пожежа у соціальному гуртожитку, 11 загиблихВ Японії сталася пожежа у соціальному гуртожитку, 11 загиблих

Фото: пожежа в Японії (twitter.com/kyodo_english, ValuBitNews/twitter)

Причина пожежі встановлюється. Співробітники пожежних відомств заявили, найбільше від вогню постраждав перший поверх будівлі, де була кухня, ванні кімнати та кілька номерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у результаті пожежі в лікарні Миряна (Південна Корея) загинула 41 особа, ще понад 70 постраждали. Люди загинули, ймовірно, в результаті отруєння чадним газом. Причини пожежі з'ясовуються.