ua en ru

В Японії в одному з реакторів АЕС "Фукусіма-1" виявили залишки ядерного палива

В Японії в одному з реакторів АЕС "Фукусіма-1" виявили залишки ядерного палива Фото: вибух на Фукусімі-1

Об'єкт планують дослідити за допомогою робота, оснащеного камерою

В Японії в одному з реакторів АЕС "Фукусіма-1" були виявлені залишки ядерного палива, повідомляє інформаційне агентство Кyodonews.

Зокрема, оператори другого енергоблоку атомної станції виявили чорну речовину, яка може являти собою залишки радіоактивного ядерного палива. Так, речовина була виявлена ​​в понеділок вранці під захисною оболонкою реактора № 2 за допомогою камери, прикріпленої до телескопічної стріли довжиною 10,5 метрів.

Відзначається, що наступним кроком стане дослідження об'єкта за допомогою робота, оснащеного камерою. Він повинен буде проникнути в пошкоджену зону станції в середині лютого.

Підкреслюється, що в разі підтвердження припущення виявлення радіоактивного сміття зможе пролити світло на реальний стан розплавленого в ході аварії ядерного палива. Це, в свою чергу дозволить з'ясувати, скільки радіоактивного сміття належить зібрати під час робіт по ліквідації аварії.

Нагадаємо, влітку 2016 року вперше після вибуху на АЕС "Фукусіма-1", який стався в 2011 році і змусив країну збільшити імпорт енергоносіїв, Японія показала позитивне торговельне сальдо.