ua en ru

Помпео на зустріч з Кім Чен Ином не дозволили взяти з собою перекладача і охорону

Помпео на зустріч з Кім Чен Ином не дозволили взяти з собою перекладача і охорону Фото: Майк Помпео (flickr.com Gage Skidmore)

У Пхеньяні відбулися переговори про денуклеаризацію

Держсекретареві США Майку Помпео, який прибув на зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, не дозволили взяти на переговори охоронця і свого перекладача. Загалом зустріч тривала 3,5 години, передає РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Візит держсекретаря США до Північної Кореї розпочався з напруженої сцени прямо в аеропорту Пхеньяну: на злітній смузі Помпео зустрічав генерал Кім Ен Чол - заступник голови Центрального комітету Трудової партії Кореї і наближений лідера КНДР.

Він поінформував держсекретаря США, що на переговори з Кім Чен Ином той може відправитися з делегацією, до якої входять не більше трьох осіб. Він також дав зрозуміти Помпео, що той не зможе взяти свого перекладача на зустріч, а охоронець держсекретаря США повинен буде залишити свою зброю.

За словами супроводжуючого Помпео журналіста, держсекретар спробував розрядити обстановку, сміючись і заявляючи, що всі питання можна вирішити, а також спробував оскаржити вимоги, що стосувалися його охоронця.

Раніше повідомлялося, що держсекретар США Майк Помпео відправився в столицю Північної Кореї Пхеньян для переговорів про денуклеаризацію і підготовки до другого саміту США і КНДР.

Майк Помпео заявив про прогрес у переговорах з Кім Чен Ином.