ua en ru

Помпео розповів про шанси України вступити в НАТО

Помпео розповів про шанси України вступити в НАТО Фото: Майк Помпео (flickr.com/gageskidmore)

У НАТО чекають на приєднання України до Альянсу

В НАТО очікують приєднання України до Альянсу, однак Києву доведеться провести ще багато роботи, щоб добитися членства в НАТО. Про це заявив новий держсекретар США Майк Помпео після завершення засідання глав МЗС країн НАТО в Брюсселі, передає "Європейська правда".

"Велика група (країн, - ред.) сподівається, що українці почнуть здійснювати дії, після яких їх можна буде запросити до членства в НАТО", - сказав Помпео.

За його словами, на зустрічі глав МЗС обговорювалися різні підходи до надання Україні плану дій щодо членства в НАТО. Помпео підкреслив, що Києву необхідно провести ще багато роботи, "пройти довгий шлях, щоб досягти цього".

Нагадаємо, раніше Помпео і міністри закордонних справ країн НАТО заявили, що Альянс не повернеться до ведення справ з Російською Федерацією, поки РФ не виконає свої зобов'язання мінськими угодами. Так, Помпео і глави МЗС країн НАТО заявили, що не будуть співпрацювати з РФ, поки Росія не залишить Донбас і не поверне Україні контроль над Кримом. Як відомо, 26 квітня 2018 року Сенат США затвердив кандидатуру Майка Помпео на посаду держсекретаря.