ua en ru

Допомога пільговикам надаватиметься за місцем фактичного проживання: рішення уряду

Допомога пільговикам надаватиметься за місцем фактичного проживання: рішення уряду Фото: пільговики будуть отримувати допомогу за місцем фактичного проживання (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кабінет міністрів вніс зміни до Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. До реєстру включатимуть дані про фактичне місце перебування пільговика.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 23 серпня 2022 р. № 938.

Рішенням уряду замінене "зареєстроване місце проживання" пільговика на "задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування)" пільговика.

Документами, що підтверджують фактичне місце проживання пільговика, є довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та інший офіційний документ, що підтверджує фактичне місце проживання пільговика.

У разі відсутності довідок складається акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання особи за формою, затвердженою Мінсоцполітики, який складається посадовою особою виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади.