ua en ru

Polymetal International має намір придбати нові активи в країнах колишнього СРСР, в т.ч. і в Україні

Polymetal International plc, яка контролює найбільшого російського виробника і золотошукача ВАТ "Поліметал", має намір отримати вигоду від зниження цін на золото для придбання активів на території колишнього СРСР. Про це повідомив гендиректор компанії Віталій Несис на форумі золотопромисловців у Денвері.

Polymetal International plc, яка контролює найбільшого російського виробника і золотошукача ВАТ "Поліметал", має намір отримати вигоду від зниження цін на золото для придбання активів на території колишнього СРСР. Про це повідомив гендиректор компанії Віталій Несіс (на фото) на форумі золотопромисловців у Денвері, передає телеканал "Росія 24".

"Зараз ситуація з цінами на золото така, що відкриваються можливості для придбання активів. Ми дуже зацікавлені в тому, щоб використовувати цю можливість для збільшення нашої бази", - підкреслив Несис.

Генеральний директор компанії також зазначив, що Polymetal не має наміру поширювати діяльність за межі кордонів колишнього СРСР.

Компанія не раз заявляла про свою зацікавленість та стратегічної важливості скупки активів в Україні, Вірменії та Казахстані, а також на російському Далекому Сході, Уралі.

Заводи Polymetal знаходяться Магаданської і Свердловській областях, Хабаровському краї, на Чукотці і в Казахстані.

У минулому році Polymetal справила 1,063 млн унцій золота в еквіваленті. Free float Polymetal - 51%. Великі акціонери - група ІСТ Олександра Несиса (17,9%), PPF Group Петра Келлнер (20,86%), Олександр Мамут (10,12%), MBC Development Олександра Мосионжика (4,44%), а також Олег Шуляковскій (4,27%).

Polymetal International plc зареєстрована на острові Джерсі і входить у FTSE Gold Mines.