ua en ru

Як отримати статус переселенця у застосунку "Дія": інструкція

Як отримати статус переселенця у застосунку "Дія": інструкція Фото: статус переселенця можна отримати у застосунку "Дія" (Віталій Носач, РБК-Україна)

У застусунку "Дія" з'явилась можливість подати заявки на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Після цього можна буде отримати фінансову допомогу 2000-3000 гривень на картку єПідтримка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ПриватБанку.

Як отримати послугу для ВПО в застосунку Дія?

  • Зайдіть у Дію та натисніть Послуги - Отримати статус ВПО.
  • Вкажіть своє поточне місцеперебування, підтвердьте геолокацію та натисніть Продовжити. Геолокоція потрібна лише один раз.
  • Якщо маєте дитину, можете отримати статус переселенця і для неї - свідоцтво про народження підтягнеться в Дію або ж ви можете додати його вручну Якщо ж дітей у вас немає, натисніть Зареєструватися без дітей.
  • Виберіть картку єПідтримка.
  • Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці) та залиште контактні дані. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту.

Нагадаємо, відповідно до рішення уряду допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з областей, які постраждали від війни, надається за березень-квітень у наступних розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей - 3 000 гривень; для інших осіб - 2 000 гривень.

Уряд змінив порядок надання допомоги з травня. Допомога надаватиметься лише жителям районів в зоні бойових дій та тим, у кого зруйноване житло.