ua en ru

Отримання громадянства РФ не звільнить Януковича і Азарова від кримінальної відповідальності в Україні, - МВС

Отримання громадянства іншої країни не може звільнити злочинців від кримінальної відповідальності в Україні.

Отримання громадянства іншої країни не може звільнити злочинців від кримінальної відповідальності в Україні. Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому Шкіряк вважає, що Україні вдасться повернути кошти, які вивезло з країни колишнє керівництво на чолі з колишнім Президентом Віктором Януковичем.

"Я думаю, що в рамках проведення слідства, з урахуванням міжнародного права, нам все-таки вдасться зробити все для того, що вивезені кошти були повернуті в бюджет держави", - заявив Шкіряк.

Раніше сьогодні радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що Президент Росії Володимир Путін надав російське громадянство колишньому Президенту України Віктору Януковичу і прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Нагадаємо, 28 березня 2014 р. Генеральна прокуратора України порушила справу проти Януковича за заклики до зміни влади в Україні. Також в червні 2014 р. ГПУ почала розслідуваннякримінального провадження проти глави холдингу "Мако" Олександра Януковича, який є старшим сином екс-Президента України Віктора Януковича, за підозрою в організації ухилення від сплати податків на 50 млн грн.

Також прокуратура почала кримінальне провадження щодо колишніх Президента Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та інших високопоставлених осіб за фактом незаконного тиску на митрополита Київського і всієї України Владимира с метою усунення його від управління УПЦ МП.