ua en ru

Полторак розповів, про що розмовляв з головою Пентагону

Полторак розповів, про що розмовляв з головою Пентагону Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Міністр не повідомив, коли Україна отримає комплекси Javelin, проте вважає це рішення потужним сигналом для Росії та світової спільноти

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що день зустрічей у США минув дуже ефективно, оскільки, крім зустрічі з главою Пентагону Джеймсом Меттісом, також були проведені консультації на високому рівні щодо оборонної співпраці між відомствами двох країн. Про це він розповів у інтерв’ю "Голос Америки".

"Сьогодні ми обговорили програми, які ми вже розпочали, які ми маємо розширити, враховуючи загрози, які стоять сьогодні перед Україною, і завдання перед українським військом з проведення реформ", - зазначив міністр.

На запитання журналіста, чи створено в Пентагоні групу з моніторингу українських реформ в оборонній сфері, Полторак розповів, що у Міноборони наразі працюють 65 радників, які допомагають з проведенням реформ і спостерігають за їх якістю.

Він додав, що за два роки від початку реформ Україна виконала 90% необхідних заходів, спланованих за участі Пентагону та НАТО.

Щодо того, коли Україні буде передано обіцяні протитанкові ракетні комплекси Javelin, міністр заявив, що, коли саме це станеться, не важливо, важливіший сигнал, який це рішення посилає.

"Я думаю, що рішення про передачу джавелінів було дуже своєчасне і дуже правильне... Це дуже серйозний, потужний сигнал Україні про те, що вона залишилася не сам на сам з Росією, і це сигнал самій Росії, що нас підтримує весь світ. Крім того, це потужний сигнал й іншим колегам, з якими ми працюємо, що треба активніше працювати з Україною", - вважає міністр.

Коли Україна отримає Джавеліни і вступить в НАТО? Інтерв’ю міністра оборони України Степана Полторака після зустрічі з главою Пентагону Джимом Маттісом у Вашингтоні

Опубліковано chastime 2 лютого 2018 р.

Нагадаємо, наразі міністр оборони України Степан Полторак перебуває з робочим візитом у США. Зокрема, 2 лютого він зустрівся з главою Пентагону Джеймсом Меттісом.