ua en ru

Міністр оборони України зустрівся з главою Пентагону

Міністр оборони України зустрівся з главою Пентагону Фото: Джеймс Меттіс і Степан Полторак (twitter.com/ChiefPentSpox)

Джеймс Меттіс пообіцяв продовжувати політику тиску на Росію

Міністр оборони України Степан Полторак під час робочого візиту до США зустрівся 2 лютого з головою Пентагону Джеймсом Меттісом. Про це повідомила офіційний представник Міноборони США Дана Вайт у Twitter.

"Сьогодні Меттіс зустрівся з міністром оборони України Степаном Полтораком і обговорили відносини між збройними силами США і України", - написала Вайт.

Водночас інформагентство "Укрінформ" повідомило, що глави оборонних відомств не виступили з ремарками після зустрічі, як передбачалося раніше, а перед цим сторони висловили сподівання на подальшу плідну двосторонню співпрацю.

Глава Пентагону також зазначив, що Сполучені Штати продовжать політику тиску на Росію через її агресію проти України і звернув увагу на реформи в Україні та необхідність антикорупційних зусиль.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак в п'ятницю, 2 лютого, прибув із робочим візитом до США, де, крім Меттіса, має намір також зустрітися з керівництвом і офіцерами оперативно-стратегічного рівня Національного військового коледжу США.