ua en ru

Полторак прокоментував звільнення свого радника

Полторак прокоментував звільнення свого радника Фото: міністр оборони України Степан Полторак

Полторак заявив, що має право звільняти радників, якщо їх заяви шкодять репутації Міноборони

Міністр оборони України Степан Полторак прокоментував звільнення свого радника -волонтера і фотографа Дмитра Муравського. Відповідний коментар очільник оборонного відомства розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Вважаю за доцільне особисто роз’яснити ситуацію, яка склалася навколо звільнення Дмитра Муравського...Вважаю, що маю право звільняти призначених мною радників, якщо їх особисті заяви шкодять репутації Міністерству оборони та Збройних сил", - написав він.


Він також пояснив, що в середині червня призначив Дмитра Муравського на посаду радника на громадських засадах для того, щоб втілити в дію проект по створенню Інформаційно-координаційного центру при Міністерстві оборони, який надавав би можливість робити якісний контент про Збройні сили із залучанням на волонтерських засадах фотографів, відеооператорів, художників та режисерів.

"Призначення його радником була моя особиста ініціатива з метою прискорення зазначеного процесу...Приймаючи рішення про звільнення, я враховував думки не лише експертів, фотографів та громадську думку, а й самих бійців, які у питанні реальності фото висловилися неоднозначно. Деякі з них у соцмережах вже заявили, де і при яких обставинах зроблені ці фото", - зазначив Полторак.

Крім того, Полторак зазначив, що конфлікт щодо справжності чи постановочності фото вийшов далеко за межі українського суспільства.

"Дмитро Муравський у якості радника Міністра оборони представляє не лише своє бачення, а й усе оборонне відомство. Тому вважаю, ми не маємо права допустити сумнівів серед світової спільноти, щодо справжності бойових дій на сході України. Я ціную внесок Муравського, але в умовах збройної боротьби, ми не можемо дозволити, щоб в наших словах сумнівалися. Наслідки розповсюдження серед світової спільноти звинувачень України у фальсифікації фактів російської агресії можуть підірвати авторитет країни", - додав міністр.

Вважаю за доцільне особисто роз’яснити ситуацію, яка склалася навколо звільнення Дмитра Муравського. Я своїм рішенням, ...

Опубліковано Степаном Полтораком 28 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фотографа Муравського звільнено з посади радника глави Міноборони.