ua en ru

Полторак доручив до 30 червня укласти всі договори по забезпеченню Міноборони

Полторак доручив до 30 червня укласти всі договори по забезпеченню Міноборони Фото: Степан Полторак

Міноборони виділено на 2015 р. 23,6 млрд грн на матеріально-технічне забезпечення

Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак доручив до 30 червня укласти всі договори по забезпеченню Міноборони. Про це він заявив сьогодні, 5 червня, під час наради щодо стану укладання договорів та використання бюджетних коштів, передає прес-служба Міністерства оборони.

"За напрямами матеріально-технічного забезпечення на 2015 рік Міністерству призначено 23,6 млрд грн. За оперативними даними, за п'ять місяців року договору за загальним фондом бюджету укладені на 14,1 млрд грн, або на 61% від ресурсу на тилове та матеріально-технічне забезпечення. Це значно краще, ніж за аналогічний період 2014 року, коли було лише 27%. Але поставлена задача виконана не в повному обсязі", - підкреслив Полторак.

За словами керівника оборонного відомства, попередньо відповідальні керівники структурних підрозділів Міноборони та Генштабу назвали реальним і зобов'язалися до 30 травня укласти договори на суму не менше 80% від бюджетних призначень на 2015 рік.

"На сьогодні це завдання повністю виконано головним квартирно-експлуатаційним управлінням Збройних Сил, де виконано 80% узятих зобов'язань. Трохи гірший стан справ у Генеральному штабі Збройних сил та департаменті державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів - виконано 70% взятих зобов'язань. У департаменті озброєння та військової техніки Міністерства оборони виконано 60% взятих зобов'язань", - зазначив Полторак.

Він підкреслив, що за результатами аналізу проведеної роботи підготовлено проект наказу Міністерства оборони України, в якому дана оцінка діяльності керівників структурних підрозділів.

"На початку березня я попереджав, що часу на "розкачку" немає! Фундамент ефективного використання коштів протягом року має бути закладено зараз, а результатом роботи має стати всебічне забезпечення Збройних сил", - підкреслив міністр оборони.

Нагадаємо, за даними Міноборони, вже затверджені перші два військових стандарту на основі НАТО.