ua en ru

Полторак: ми переходимо до активної фази реформування ЗСУ

Полторак: ми переходимо до активної фази реформування ЗСУ Фото: Степан Полторак заявив, що Міноборони переходить до активної фази реформування ЗСУ

За словами міністра, керівництво держави визначило воєнно-політичний курс України

Міністерство оборони переходить до активної фази реформування Збройних сил України (ЗСУ). Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час установче засідання комітету реформ Міноборони, повідомляє прес-служба відомства.

"Ми переходимо до активної фази процесу системного реформування української армії. Таке завдання поставлено перед нами президентом України. Тому я ставлю завдання керівникам структурних підрозділів Міноборони та Генерального штабу скласти чіткі помісячні плани проведення заходів реформ за напрямами діяльності, з визначенням конкретних завдань та закріпленням відповідальних виконавців", - сказав Полторак.

Він повідомив, що на виконання рішення президент протягом 2014-2015 років проведено комплексний огляд сектору безпеки і оборони України, за результатами якого підготовлено основні стратегічні документи оборонного планування. У січні 2016 року урядом схвалено Концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України, яку після розгляду Радою національної безпеки і оборони має затвердити президент.

Полторак також зазначив, що керівництво держави визначило воєнно-політичний курс України - це досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Європейському союзі та НАТО.

Нагадаємо, розробку програми реформування ЗСУ планують завершити до саміту НАТО у Варшаві, який відбудеться 8-9 липня 2016 року.