ua en ru

Полторак: новий формат воєнної операції на Донбасі підвищує ефективність дій армії

Полторак: новий формат воєнної операції на Донбасі підвищує ефективність дій армії Фото: Степан Полторак та Раймундас Корабліс (facebook.com-generalpoltorak)

У пріоритеті Міноборони - дипломатичне вирішення ситуації на сході України

Зміна формату антитерористичної операції на Донбасі на операцію Об’єднаних сил дає можливість підвищити ефективність дій української армії. Про це сказав Міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі Міністром національної оборони Литви Раймундасом Кароблісом, передає "Урядовий портал".

"Новий формат дає нам можливість вибудувати вертикаль управління всіх структур, які беруть участь у ній, та підвищити ефективність наших дій. Закон України "Про національну безпеку" відображає всі наші раніше прийняті плани оборонного планування та положення Стратегічного оборонного бюлетеня. З його остаточним прийняттям у Збройних силах України будуть запущені певні процеси", - зазначив Полторак.

Водночас він підкреслив, що дипломатичний та політичний способи вирішення ситуації на Донбасі залишається у пріоритеті. Як один із інструментів для цього Україна розглядає введення миротворчої місії ООН.

"У будь-яких переговорах має бути переконливий аргумент. Таким аргументом у нас є сильна та професійна армія. Зараз ми проводимо велику роботу щодо розбудови інфраструктури Міноборони, розвитку навчальних центрів відповідно до стандартів НАТО", - сказав глава оборонного відомства.

У відповідь міністр оборони Литви зазначив, що повністю задоволений станом двостороннього співробітництва з Україною.

"Я вражений вашими реформами. Ви на вірному шляху… Простежується прогрес в реформуванні, зокрема розвиток старшинсько-сержантського корпусу, створення Сил спеціальних операцій, робота зі створення військової поліції тощо", - зазначив Корабліс.

Нагадаємо, раніше Степан Полторак зауважив, що Міністерство оборони України вже підготувало органи військового управління для виконання завдань у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.