ua en ru

Полторак розповів деталі переходу до операції Об'єднаних сил на Донбасі

Полторак розповів деталі переходу до операції Об'єднаних сил на Донбасі Фото: Степан Полторак (РБК-Україна)

Полторак також розповів про чисельність військ в регіоні в рамках операції Об'єднаних сил

Міністерство оборони України вже підготувало органи військового управління для виконання завдань у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Про це в інтерв'ю BBC News Україна розповів міністр оборони Степан Полторак.

"Були проведені навчання та ... здійснюється передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин та їх заміна", - зазначив Полторак.

Він нагадав, що керувати операцією буде Сергій Наєв. Зокрема, до його завдань входить керівництво підрозділами Збройних сил, Служби безпеки, поліції, Національної гвардії та Держприкордонслужби.

Крім того, Півторак розповів про чисельність українських військ на Донбасі після переходу до операції Об'єднаних сил.

"Якщо на першому етапі це буде операція по стабілізації ситуації, то, на мою думку, буде достатньо, і кількість, яка сьогодні є. Якщо ситуація буде ускладнюватися або буде прийнято рішення про звільнення території - тоді, звичайно, і кількість особового складу необхідно буде збільшувати ", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що АТО на Донбасі переформатують на операцію Об'єднаних сил 30 квітня.

Передбачається, що перехід на новий формат кардинально змінить управління військовою структурою. Відзначимо, на сьогодні керівництво антитерористичною операцією здійснює Служба безпеки України в координації з Національною поліцією та армією.

За словами Порошенка, після зміни формату операції на Донбасі в українських Збройних сил з'являться додаткові можливості для реагування на російську агресію.