ua en ru

Полторак має намір створити в ЗСУ школу інструкторів за стандартами НАТО

Полторак має намір створити в ЗСУ школу інструкторів за стандартами НАТО Фото: Степан Полторак

Заплановано будівництво відповідної інфраструктури

Міністр оборони України Степан Полторак поділився планами щодо покращення навчальної та матеріально-технічної бази полігонів Збройних Сил України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони.

"Наразі ми ведемо перемовини з іноземними колегами, які надають нам допомогу і порадами, і фінансовим ресурсом. Сподіваюся, що влітку, після проведення Саміту НАТО за участю президента України, наші партнери з Альянсу нададуть нам допомогу, у тому числі, і для покращення матеріально-технічної бази", - розповів Полторак.


Він також зазначив, що у Збройних Силах України буде створена власна школа інструкторів.

"Ці люди мають пройти відповідну підготовку з інструкторами країн Альянсу, а далі самостійно навчати наших бійців. Щоб наші інструктори якісно працювали, їм необхідно створити необхідні умови. Тому що жити у наметі протягом одного-двох років - це дуже важко. Ми запланували будівництво відповідної інфраструктури, де будуть створені нормальні умови для інструкторів. Ми будемо спрямовувати на це кошти, передбачені для цього бюджетом, залучати інвесторів, а також використовувати допомогу країн, які підтримують нас у прагненні якомога краще підготувати наші Збройні Сили України", - додав Полторак.

Нагадаємо, в рамках роботи з реформування Міністерства оборони України та приведення його нормативно-правової бази до стандартів країн-членів Північноатлантичного альянсу, голова відомства Степан Полторак підписав наказ "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністра оборони України".