ua en ru

Полторак ініціює зміну системи підготовки офіцерів

Полторак ініціює зміну системи підготовки офіцерів Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Одним з основних завдань є ретельний і якісний відбір офіцерів на навчання

Міністр оборони України Степан Полторак 16 серпня заявив про пріоритет зміни системи підготовки офіцерів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Наш пріоритет - кардинальна зміна системи підготовки офіцерів оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів. У цьому питанні вже є відповідні зрушення, але ще не вирішені всі проблеми в підготовці", - сказав міністр.

За словами міністра, одним з основних завдань є ретельний і якісний відбір офіцерів на навчання.

"Нам необхідно приділити більшу увагу відбору офіцерів, які будуть проходити навчання. Відбирати тих, хто має достатній рівень підготовки і знань, хто здатний приймати рішення. Саме з таких особистостей ми повинні формувати командира, нового командира, який буде авторитетом для особового складу, якого поважають і цінують", - повідомив Полторак.

Міністр оборони переконаний у припиненні практики підготовки офіцерів оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів у навчальних класах і аудиторіях. Міністр підкреслив, що офіцери повинні готуватися під час практичних занять і навчань.

Нагадаємо, раніше Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ, згідно з яким будуть підвищені виплати військовим, які виконують завдання першої та другої лінії оборони в зоні антитерористичної операції на Донбасі.