ua en ru

Полторак: в 2016 Україна виходить на серійне виробництво вітчизняного озброєння та техніки

Полторак: в 2016 Україна виходить на серійне виробництво вітчизняного озброєння та техніки Фото: міністр оборони України Степан Полторак

На цей рік заплановано в 4 рази більше дослідно-конструкторських робіт

Україна до 2016 р. виходить на серійне виробництво вітчизняного озброєння та техніки. Про це в ході звіту уряду на засіданні комітету з питань економічної політики повідомив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми спланували на цей рік, 2016 рік, що в чотири рази більше дослідно-конструкторських робіт, ніж було в минулому році. У нас на кінець 2016 року багато... я не хочу сьогодні називати цифри щодо боєприпасів і ракет, і по іншій техніці... ті конструкторські роботи, які завершуємо в цьому році. Ми вже виходимо на серійну постачання нашого українського озброєння і техніки. Це дасть можливість озброїти військо сучасною зброєю і технікою",- зазначив Полторак.

За його словами, в 2014 р. було закуплено 15 одиниць нової техніки, а в 2015 р. - 4,7 тис. Протягом 2014 р. було відремонтовано 4,5 тис. одиниць техніки, у 2015 р. - 34 тис.

Нагадаємо, на озброєння української армії в 2015 р. було витрачено 5 млрд грн.