ua en ru

У Полтавській області затримали двох чоловіків з судимістю за збройний напад на поліцейських

У Полтавській області затримали двох чоловіків з судимістю за збройний напад на поліцейських Фото: вилучена зброя (npu.gov.ua)

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження

У Полтавській області затримали двох раніше судимих чоловіків за збройний напад на поліцейських. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

Вчора, 4 жовтня, жителька селища Котельва повідомила правоохоронцям про побутову сварку зі співмешканцем, 1968 р. н., та його братом, 1971 р.н. Поліцейські, які прибули за викликом, намагалися урегулювати конфлікт, проте зловмисники накинулися на правоохоронців з ножами. Внаслідок чого патрульні отримали ножові поранення.

На місце події також прибула слідчо-оперативна група, один із зловмисників з вилами накинувся на начальника Котелевського відділу поліції, у відповідь правоохоронець застосував травматичну зброю, здійснивши постріли по ногах чоловіка. Після цього обох зловмисників затримали, поранених поліцейських було госпіталізовано.

Як зазначається, затримані мають судимість за спричинення тілесних ушкоджень та хуліганство.

За вказаним фактом відкрито кримінальну справу за двома статтями Кримінального кодексу України - 345 (заподіяння тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу) та 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Крім того, у будинку зловмисників правоохоронці виявили зброю та боєприпаси, наразі вирішується питання про відкриття справи за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Фото: вилучена зброя (npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за 9 місяців 2018 року правоохоронці припинили злочинну діяльність 222 організованих груп.

Також повідомлялося, що поліцейські затримали одного з підозрюваних в розбійному нападі на інкасаторів, що сталася увечері 28 вересня в Одесі.