ua en ru

З початку року припинено злочинну діяльність 222 організованих груп

З початку року припинено злочинну діяльність 222 організованих груп Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Протидія організованій злочинності залишиться пріоритетом в роботі Нацполіції у 2019 році

За 9 місяців 2018 року правоохоронці припинили злочинну діяльність 222 організованих груп. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Водночас з 2013 по 2017 роки таких груп було ліквідовано від 84 до157.

Голова Нацполіції України Сергій Князів під час зустрічі з главою Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Кястутісом Ланчінскасом заявив, що протидія організованій злочинності є пріоритетним напрямком роботи поліції у 2018 році і залишиться ним у наступному році.

"Ми усвідомлюємо, що задля ефективної співпраці слід налагодити ефективний обмін інформацією між усіма правоохоронними відомствами, задіяними до протидії організованій злочинності. Крім того, змін потребує і чинне законодавство, що регламентує діяльність правоохоронних органів у цій сфері", - підкреслив Князєв.

Своєю чергою, Ланчінскас зазначив, що в усіх європейських країнах є розуміння необхідності захисту інформації, проте це не забороняє обмінюватися такою інформацією, коли йдеться про спільну роботу правоохоронних відомств у сфері протидії організованій злочинності.

З початку року припинено злочинну діяльність 222 організованих груп

Фото: Кястутіс Ланчінскас (npu.gov.ua)

Князєв висловив вдячність Консультативній місії ЄС за постійну підтримку відомства у процесі його реформування.

Нагадаємо, 6 вересня прокуратура Київської області повідомила про підозру чотирьом учасникам злочинного угруповання, які вчинили ряд розбійних нападів на території області, завдавши потерпілим матеріальних збитків на суму понад 13 млн гривень.